Card image cap
Omfattande fusk hos kommuner enligt stor granskning

19 dec 2023

Omfattande fusk och felaktigheter och bristande kontroller skakade Sveriges kommuner i december efter en större granskning genomförd med hjälp av artificiell intelligens. I artikeln beskrivs att många kommuner inte kontrollerar alls och andra kontrollerar fel organisationsnummer. En del har betalat miljonbelopp till företag utan F-skatt. Med vår tjänst ser du enkelt om företag har giltig F-skatt men även all andra uteslutningsgrundande information. Vi erbjuder även kommuner en integration med egna system för att automatisera kontrollerna. Men du måste förstås kontrollera rätt organisationsnummer. Läs mer

Card image cap
Ny söklogg!

8 juni 2023

Nu kan du som användare se dina tidigare slagningar i vår tjänst genom att klicka på "Söklogg" när du är inloggad.

Kom ihåg att all information är färskvara, ett gammalt resultat kanske ger ett annat utfall om du söker idag. Men detta underlättar er användning av systemet tror vi.

Card image cap
Förbättrat API

Maj 29, 2023

Vi har släppt en förbättrad version av vårt API som innebär:

  • Utökad säkerhet
  • Snabbare respons
  • Stöd för anpassad request/response
Kontakta oss för mer information kring hur ni kan integrera Kapitel13 i era system.

Card image cap
Flera nyheter 2023

Februari 28, 2023

Välkommen till vår nya hemsida! Utöver utseendet så har vi infört flera förbättringar:

  • Sveriges offentliga varningslista ingår numera i kapitel13
  • Alla användares sökträffar visas i en varningslista
  • Offentliga användare kan anmäla företag till varningslistan!
Läs mer under "Om kapitel13"

Alla tidigare Svvar-användare erbjuds 1 månad gratis om man blir kund i kapitel13.

Card image cap
En genial tjänst!

November 24, 2022

I ett avsnitt av Affärsjuridikpodden (nov 2022) omnämns kapitel13 som "snudd på genial" av ordförande i Advokatsamfundet.

Vi vet ju det själva redan men bra att det sprids och valideras av juridiska tungviktare.

Lyssna på avsnittet här: https://lnkd.in/gCe5dSSN

Card image cap
Testa kapitel13 gratis

Augusti 30, 2022

På Mötesplats Offentliga Affärer 7-8 september på Nackastrandsmässan kan alla som vill testa kapitel13 kostnadsfritt i vår monter.

Välkommen!

www.motesplatsoffentligaaffarer.se

Card image cap
Nya tidsgränser från 1 juli

Juni 21, 2022

I och med lagändringarna som träder i kraft den 1 juli 2022 implementeras delar av upphandlingsdirektiven som den svenska lagstiftaren ursprungligen la åt sidan. Det införs då uttryckliga tidsgränser för hur gamla händelser som får läggas till grund för beslut om uteslutning. Tidsgränserna har i praktiken gällt i mångt och mycket redan rättsligt men kapitel13 har tillämpat 3 år som bakre gräns. Nu ändras vår tjänst så att §1 (brott) kontrollerar domar som meddelats upp till 5 år bakåt i tiden medan de frivilliga uteslutningsgrunderna (§3) granskar händelser som inträffat max 3 år bakåt.

Card image cap
Regeringen vill stoppa de oseriösa

Juni 8, 2022

Regeringen meddelade på en pressträff 3 juni att man tillsätter en utredning som ska göra det svårare för de oseriösa att vinna offentliga kontrakt. Utredningen ska vara klar augusti 2023. Kapitel13 erbjuder sina tjänster till utredningen som inspiration.

Card image cap
Ny lagstiftning 1 februari

December 21, 2021

Den 1 februari 2022 träder ny upphandlingslagstiftning i kraft. De nya, förenklade reglerna påverkar endast de så kallade ”icke-direktivstyrda” upphandlingarna. Alltså de mindre upphandlingarna räknat i penningvärde. Inget i den nya lagstiftningen påverkar tjänsten kapitel13. Uteslutningsgrunderna är desamma som tidigare. Den enda möjliga skillnaden är att du som upphandlare inte är lika styrd av att tillämpa uteslutningsgrunderna för just de mindre, icke-direktivstyrda upphandlingarna men det är inte förbjudet att göra så ändå. Tvärtom är allt som du måste göra i de direktivstyrda upphandlingarna även tillåtet för de icke-direktivstyrda upphandlingarna.

Card image cap
Nu har vi öppnat upp för kunder!

December 1, 2021

Kapitel13 är nu uppe och fungerar. Tusen tack för all värdefull återkoppling till alla er som varit med och testat! Det har varit ovärderligt. Och välkomna som kunder ni som är nyfikna!

Tjänsten kapitel13 är unik på flera sätt. Inte bara att vi ger svar på bolagsföreträdares brottslighet utan även om företag fått skattetillägg (pga felaktig redovisning) och om någon företrädare har näringsförbud.

Card image cap
Gerillamarknadsföring

Oktober 20-21, 2021

På konferensen "Mötesplats offentliga affärer” kunde deltagarna få syn på oss lite här och där. Både vid kaffet och på stolarna.Och många blev nyfikna. Till den milda grad att man sa ”ni borde få medalj” eller ”jag vill bli delägare”. Vilken pepp! Men först ska vi lansera och göra Sveriges upphandlingar lite sundare :-)

Card image cap
Smyglansering

Oktober 6, 2021

Idag visades kapitel13 på Innovationsveckan. En smyglansering för en liten insatt skara. Alla återkopplade att tjänsten tillför ett stort värde för upphandlare. Samtidigt skrev Upphandling24 så här om vår tjänst:

Ny tjänst ska stoppa oseriösa >>>