<::>
Flera nyheter 2023

Februari 28, 2022

Välkommen till vår nya hemsida! Utöver utseendet så har vi infört flera förbättringar:
1-Sveriges offentliga varningslista ingår numera i kapitel13
2-Alla användares sökträffar visas i en varningslista
3-Offentliga användare kan anmäla företag till varningslistan!
Läs mer under "Om kapitel13"

Alla tidigare Svvar-användare erbjuds 1 månad gratis om man blir kund i kapitel13.

En genial tjänst!

November 24, 2022

I ett avsnitt av Affärsjuridikpodden (nov 2022) omnämns kapitel13 som "snudd på genial" av ordförande i Advokatsamfundet.

Vi vet ju det själva redan men bra att det sprids och valideras av juridiska tungviktare.

Lyssna på avsnittet här: https://lnkd.in/gCe5dSSN

Testa kapitel13 gratis

Augusti 30, 2022

På Mötesplats Offentliga Affärer 7-8 september på Nackastrandsmässan kan alla som vill testa kapitel13 kostnadsfritt i vår monter.

Välkommen!

www.motesplatsoffentligaaffarer.se

Nya tidsgränser från 1 juli

Juni 21, 2022

I och med lagändringarna som träder i kraft den 1 juli 2022 implementeras delar av upphandlingsdirektiven som den svenska lagstiftaren ursprungligen la åt sidan. Det införs då uttryckliga tidsgränser för hur gamla händelser som får läggas till grund för beslut om uteslutning. Tidsgränserna har i praktiken gällt i mångt och mycket redan rättsligt men kapitel13 har tillämpat 3 år som bakre gräns. Nu ändras vår tjänst så att §1 (brott) kontrollerar domar som meddelats upp till 5 år bakåt i tiden medan de frivilliga uteslutningsgrunderna (§3) granskar händelser som inträffat max 3 år bakåt.

Regeringen vill stoppa de oseriösa

Juni 8, 2022

Regeringen meddelade på en pressträff 3 juni att man tillsätter en utredning som ska göra det svårare för de oseriösa att vinna offentliga kontrakt. Utredningen ska vara klar augusti 2023. Kapitel13 erbjuder sina tjänster till utredningen som inspiration.

Ny lagstiftning 1 februari

December 21, 2021

Den 1 februari 2022 träder ny upphandlingslagstiftning i kraft. De nya, förenklade reglerna påverkar endast de så kallade ”icke-direktivstyrda” upphandlingarna. Alltså de mindre upphandlingarna räknat i penningvärde. Inget i den nya lagstiftningen påverkar tjänsten kapitel13. Uteslutningsgrunderna är desamma som tidigare. Den enda möjliga skillnaden är att du som upphandlare inte är lika styrd av att tillämpa uteslutningsgrunderna för just de mindre, icke-direktivstyrda upphandlingarna men det är inte förbjudet att göra så ändå. Tvärtom är allt som du måste göra i de direktivstyrda upphandlingarna även tillåtet för de icke-direktivstyrda upphandlingarna.

Nu har vi öppnat upp för kunder!

December 1, 2021

Kapitel13 är nu uppe och fungerar. Tusen tack för all värdefull återkoppling till alla er som varit med och testat! Det har varit ovärderligt. Och välkomna som kunder ni som är nyfikna!

Tjänsten kapitel13 är unik på flera sätt. Inte bara att vi ger svar på bolagsföreträdares brottslighet utan även om företag fått skattetillägg (pga felaktig redovisning) och om någon företrädare har näringsförbud.

Gerillamarknadsföring

Oktober 20-21, 2021

På konferensen "Mötesplats offentliga affärer” kunde deltagarna få syn på oss lite här och där. Både vid kaffet och på stolarna. Och många blev nyfikna. Till den milda grad att man sa ”ni borde få medalj” eller ”jag vill bli delägare”. Vilken pepp! Men först ska vi lansera och göra Sveriges upphandlingar lite sundare :-)

Smyglansering

Oktober 6, 2021

Idag visades kapitel13 på Innovationsveckan. En smyglansering för en liten insatt skara. Alla återkopplade att tjänsten tillför ett stort värde för upphandlare. Samtidigt skrev Upphandling24 så här om vår tjänst:

Ny tjänst ska stoppa oseriösa >>>